Téma: Podkovy
Dobrý den, zajímalo by mě jaký druh podkov se Vám zdá nejvhodnější pro vytrvalost? Nebo jakými podkovami kujete? Předem děkuji za odpovědi
Naposledy upravil: Pavlína Dadáková (25.4.2012 12:40:04)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Pro registraci prosím použijte uživatelské jméno ve formátu "Jméno Příjmení"
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Dobrý den, zajímalo by mě jaký druh podkov se Vám zdá nejvhodnější pro vytrvalost? Nebo jakými podkovami kujete? Předem děkuji za odpovědi
Naposledy upravil: Pavlína Dadáková (25.4.2012 12:40:04)
Mustad Libero nebo Equilibrium - záleží na tvaru kopyta koně
Plus na větší závody (S a výše) dávám na přední nody podložky Luwex a tmel M9 nebo M15.
Pokud se týče podkov z jiných materiálů, tak existuje ještě hliník a plast. Oboje se hodně opotřebovává a hliník je navíc i křehký a praská. Záleží pak na korektnosti chodů koně - pokud má kůň rovné nohy a došlapuje korektně na celé chodidlo, tak hliník i plast celý závod může vydržet. Pokud ovšem kůň nedošlapuje korektně (což je většina koní), tak si většinou jednu stranu podkovy ošoupe.
Na dvou různých koních jsem viděl hliníkové podkovy a na jednom po 80 km nebyly vůbec ramena a podkova končila v půlce zbroušená do špičky a na druhém po 120 km byla hliníková podkova skoro jako nová.
S plastem je to velmi podobné. I když ty slovenské plastové podkovy, co se teď u nás "nosí" vypadají po závodě o mnoho lépe než hliníkové a i když staří podkováři řeknou, že je to hloupost, tak si myslím, že už jsou s vývojem tak daleko, že stojí za to to možná zkusit.
My používáme výhradně plasty od EasyWalker )
Petře,/Hladiši/můžeš mi pomoci zajistit,než seženu zdroje,s podkovama o kterých píšeš na Annie Jump?
Teď v Břidličné po 80ce odkulhala a veterináři to naštěsí odhadují na podkovy.Kuji tak už 4roky a asi pro vyšší soutěže to potřebuje "tretry" a né "gumáky" :-)) Vladimír
Dobry den,
pouziva niekto Epona plastove podkovy? Podobne ako Easywalker.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.