Téma: Délka vytrvalostní tratě pro juniory...
Tento předmět tématu navrhuji po delším telefonickém rozhovoru s Mirkem Drásalem.
Vloni se jelo MČR juniorů v Mikulově na 80km.Jsem rád,že má svěřenkyně se umístila v rámci republiky na 4.místě....V letošním roce se má jet MČR juniorů na 100 km.Chápu,že pro udržení kontinuity s Evropou,či světem je logické tuto distanc respektovat,ale...
V Mikulově se MČR juniorů zúčastnilo 9 dvojic,pokud dáme 100km kolik jich bude?Pět,šest? Nevím,je to předpoklad,protože není snadné mít koně na úrovni dát 100km...
Tady je můj názor,protože vím o čem mluvím...
Dejme šanci těm,kteří to myslí s vytrvalostí upřímně,a nechme je,zapojit se do MČR a mít vnitřní sounáležitost s tím,bojovat o třeba ne titul,ale umístění v této v republice nejvyšší soutěži. Vždyť jestli to bude 80,či 100km,stejně zvítězí Ti,co na to mají a jejich postupy na mezinárodním poli jsou neoddiskutovatelné.
Ale...pokud dáme šanci účastnit se MČR i těm,kteří to zkouší,či mohou bojovat s nejlepšími,to je podle mě stimul ke zvýšení zájmu o vytrvalostní ježdění...........
Takže můj názor je jednoznačný pro zvýšení zájmu o vytrvalost.Nechejme MČR na distanc 80km/třeba spolknu 90km/ a tím zvýšíme aktivitu všech,kteří to myslí s vytrvalostí upřímně...
Vladimír